Cassia Leo: Fekete doboz / Black Box

Fülszöveg:
Magával ragadó történet, tele titkokkal, rejtélyekkel és meglepő fordulatokkal. 
Főszereplői megállíthatatlanul sodródnak egymás felé:
Egy 19 éves lány, aki meghalni indul Los Angelesbe, mert úgy érzi, képtelen tovább megbirkózni a betegségével és a múlt tragikus árnyaival. A családja semmit nem sejt a tervéről.
Egy 21 éves fiú, aki sötét titkokat rejteget. A lelkét nyomasztó terhek mégis szelíddé, szeretettel telivé tették. Keserű gondolatait csodálatos dalokban fogalmazza meg.
A Fekete doboz, amely nemcsak egy különleges dal, hanem egy könyv címe is. Ráadásul tényleg létezik egy fekete doboz, de senki nem tudja, mi van benne, és hol van a kulcs, amelyik nyitja.
Bár nem sejtik, ők hárman nem először találkoznak, de most a sorsuk elkerülhetetlenül, véglegesen összefonódik. Újabb és újabb titkokra derül fény, s a múlt rejtélyei lassan átadják a helyüket az elfogadásnak, a megértésnek… és végül talán a szerelemnek.

Véleményem:
Már régóta el akartam olvasni ezt a könyvet. Angolul akartam megrendelni az amazonról, mert Cassia Leo egyik kedvenc írónőm. Nagyon szerettem a Shattered Hearts című sorozatát, a The Way We Fall című sorozata is jó volt, tetszett. De ez a könyve számomra csalódás volt. 
Nem a téma miatt, mert hasonló sztorikat már olvastam. Valahogy az egész történet annyira hihetetlen, hogy ez már zavart. 
Adott egy lány, Mikki, aki szörnyű dolgokon ment keresztül. Emellett még mentális betegsége is van. LA-be indul, hogy öngyilkos legyen. Már többször próbált végezni magával, de most tökéletes tervet eszelt ki. Csak a rossz időjárás keresztül húzza számításait, és a repülő nem indul el. Ám a reptéren találkozik Crush-al, és valami oknál fogva neki megnyílik. Crush is szörnyű dolgokon ment keresztül, és lehet nem is állnak egymástól olyan távol. Van bennük valami közös. 
Az alapsztori jó lett volna, a kapocs kettejük között is nagyon ötletes. de valahogy a pár nap alatt kialakult érzelmek hihetetlenek. Viszont szép idézetek vannak benne.
A magyar borító viszont nem tetszik. Szerintem a külföldi borítók jobbak:

                                 



Idézetek:
"Az utadat nem választhatod meg, csak reménykedhetsz abban, hogy ki tudod kerülni a kátyúkat."
"Egy hozzád közel álló ember elvesztésének az a következménye, hogy te is elveszítesz magadból egy darabot. És azután többé már nem tudod, mikor biztonságos egy újabb darabot odaadni magadból."
"Mindegyikünkben van némi feketeség."
 "Sose felejtsd el, hogy egy pillanat alatt az egész világod feketébe fordulhat."
"... nem minden történetnek van jó vége, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes elolvasni."
"Nem csak az emberek változnak. Amikor mi változunk, a világ is megváltozik. Ezt nem tagadhatod, és nem előzheted meg. Amint egy másodpercre bepillantást nyersz a jövőbe, és azt látod, hogy nem csak magány és kétségbeesés tölti ki, a világ rögtön más hellyé változik. Talán mégsem fekete. Talán inkább olyan sáros-szürke, amibe itt-ott színek keverednek. Ám egy szempillantás, és már el is szalasztottad őket."
Úgy akarom élni az életemet, ahogy én akarom, nem pedig úgy, ahogy mindenki más szerint élnem kellene."
"A sors a halál. Senki nem menekülhet előle. De ha elég sokáig itt maradsz, talán találsz valakit, aki segíthet egy darabig elkerülni a sorsod. És amikor már nem tudod tovább halasztani, és mégis utolér, talán nem tűnik annyira ijesztőnek, ha van melletted valaki." 
My Review:
I had wanted to read this book for a long time and I managed it. First I wanted to purchased it from Amazon in English edition, because Cassia Leo is one of my favorite author. I loved Shattered Hearts Series by her and The Way We Fall Series was good too, I liked it. But this book was a disappointment for me.
It's not because of the topic, I've read books similar to this. This story was so unbeliavable, it bothered me.
There's a girl, named Mikki, who went through horrible things. Besides this she has a mental disease. She is going to LA where she wants to kill herself. She tried to commit suicide before, but now she has a perfect plan. Because of bad weather conditions the plane isn't going to take off. She meets a guy, named Crush, and opens up to him.
Crush went through terrible things too, they had something in common.
The story line was good, the link between Mikki and Crush was imaginative. But somehow their new feeelings for each other which were formed in a few days were unbelievable.
But there are some beautiful quotes in the book.
I don't like the Hungarian covers, I think the original covers are better.



0 Megjegyzések