Katie McGarry:Pushing The Limits


Sorozat: Pushing the Limits 1
Fülszöveg:
Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem emlékszik a teljes igazságra. 

Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna. 
Valószínűleg semmi közös nincs bennük. Mindketten olyan titkokat rejtegetnek, melyek lehetetlenné tehetik kettejük kapcsolatát. Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztatna azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI.

Véleményem:
Ez nagyon jó YA könyv volt. Szívszorító történet egy srácról és egy lányról, akik szörnyű dolgokon mentek keresztül. Nem is a romantikus szál volt meghatározó a történetben, hanem inkább a két főhős problémái, nehéz élete. Az csak plusz volt, hogy találkoztak és egymás támaszai lettek, egymásba szerettek.
Echo korábban a suli legnépszerűbb lánya volt, a suli legmenőbb pasijával járt, pom-pom lány volt, megvolt mindene, jómódú apa, sok barátnő... Aztán valami történt két évvel ezelőtt amire nem emlékszik, csak a kezén lévő sebek és rémálmok maradtak emlékeztetőül. Most visszahúzódó, az apjának mindenben megfelelni akaró lányként ismerjük meg.
Noah pedig egy csajozós, tetkós 'rosszfiú'. Ám a látszat néha csal. Szörnyű dolgokon kellett keresztülmennie. Szülei meghaltak, testvéreitől elszakították, elég rossz nevelőszülőkhöz került. Szülei halála előtt ő is a menő srácok közé tartozott, kosarazott, csajozott, mindene megvolt. Aztán kitolt vele a sors.
Végül Echo elkezdi korrepetálni Noaht. Egyre többet találkoznak, egyre többet beszélgetnek, fokozatosan megnyílnak egymásnak. Egymás támaszai lesznek.
Nagyon jó volt olvasni hogyan bontakozik ki a kapcsolatuk. Noah nagyon édes srác, tipikus rossz fiúnak kinéző jófiú. Imádtam hogyan ragaszkodik a testvéreihez. Bevallom őszintén néhányszor könnyeztem mikor olyan részhez értem, ahol a fiúkkal volt, vagy a fiúkról beszélt. Akarta, hogy egyesüljön a család, hogy ő nevelje a testvéreit. De felmerül benne a kérdés, hogy milyen életük lenne? Csak azt látja, hogy neki milyen szörnyű nevelőszülei voltak, és ettől meg akarja menteni őket. Az igazság az, hogy ő még nagyon fiatal ahhoz, hogy apaként neveljen egy 5 és egy 8 éves gyereket, de feláldozná a jövőjét értük. Célja, hogy leérettségizzen, béreljen egy kis lakást, és dolgozzon, hogy pénzt tudjon félretenni, hogy felnevelhesse a testvéreit.
Aki szereti a YA könyveket azoknak mindenképpen ajánlom ezt a könyvet!
Értékelés:

Idézetek:
"Sose múlik el – feleltem. – A fájdalom. A sebek behegednek, és már nem mindig érzed úgy, mintha egy kés mélyedne beléd. De amikor a legkevésbé számítasz rá, beléd hasít a fájdalom, hogy emlékeztessen, sosem leszel már ugyanaz."
"Néha, mikor látod a határt, úgy gondolod, jó ötlet átlépni – amíg meg nem teszed."
"Nem az volt a legborzasztóbb fajta sírás, amit mindenki láthatott – a jajveszékelés az utcasarkon, a ruhák megszaggatása. Nem, a legszörnyűbb az volt, amikor a lelked zokogott, és bármit is tettél, nem lehetett megvigasztalni. A lélek egy része elsorvadt, azon a részen pedig, amelyik túlélte, sebhely keletkezett. "

My Review:
 It was a really good YA book. It's a heartbreaking story about a girl and a boy, who went through a lot of awful things. It's not the romantic thread but Echo's and Noah's hard life that dominated the story. It was a bonus thing, that they met and became each other's support.
Earlier Echo was a really popular girl, dated with a cool popular guy, she was a cheerleader, has everything, a wealthy fater, lots of girlfriend... Then something happened two years ago, but she couldn't remember anything, she had awful scars on her arms, and a lot of nightmares. Now she is retractive, who does everything what her father wants.
Noah has tattoos and dating a lot of girl, he is a tipical 'bad boy'. But it's deceiving. He went through a lot of bad things. His parents died, and he was seperated from his brothers.  He had to live with terrible foster parents. Before his parents death, he was a popular guy too, who played basketball, had a lot of girlfriend, he had everything.
Echo start to study with Noah. They start to meet, talk  more often, they open up to each other, become each other's support.
It was good to read about how their relationship go ahead. Noah is a sweet boy, tipical good guy but everyone thinks he is a bad guy. I loved how he cares about his brothers. Honestly when I read about them I was crying a little. He wants to rejoin the family, wants to be with his borthers, wants to be their 'father'. But the question is what kind of life can he give them? He sees that he has terrible foster parents, and he doesn't want this life for his brothers. But he is so young to be a father for a 5 and 8 years old boy., but he would sacrifice his future for them. He wants to rent a small apartment after school and wants to work, so he has money to live with his brothers. I love him for this!
Who like YA books should read this one!
“It doesn’t get better,” I said. “The pain. The wounds scab over and you don’t always feel like a knife is slashing through you. But when you least expect it, the pain flashes to remind you you’ll never be the same.” 
"The worst type of crying wasn’t the kind everyone could see—the wailing on street corners, the tearing at clothes. No, the worst kind happened when your soul wept and no matter what you did, there was no way to comfort it. A section withered and became a scar on the part of your soul that survived."


 

0 Megjegyzések