C.J. Roberts: Seduced in the Dark-Megigézve a sötétben

Sorozat: Dark Duet 2
Fülszöveg:
A The Dark Duet második kötete – a Captive in the Dark izgalmas, bizsergető, mozgalmas folytatása. 
Mi a bosszú ára? 
Calebet egy titokzatos pakisztáni férfi tartotta fogva szexrabszolgaként. Kiszabadulása óta olyan adósságot cipel, amit csak vérben lehet visszafizetni. 

Az út hosszú és bizonytalansággal teli, de Caleb és Livvie számára minden véget ér. Vajon Caleb képes odadobni a szeretett nőt a bosszú kedvéért? Vagy meghozza a végső áldozatot?
Véleményem:
Ez a második könyv még durvább volt mint az első. Az írónő stílusa zseniális! Fantasztikusan volt felépítve a történet, ahogy váltakoznak a szemszögek, a múlt és jelen. Az írónő elérte, hogy alig tudjam letenni a könyvet, kíváncsi voltam mi lesz ebből, mi történt a szereplőkkel. 
"Vívd meg azokat a csatákat, amiket megnyerhetsz, és fogadd el azokat, amiket nem. Így éled majd túl."
A történet két szálon fut. Az egyik szál ott folytatódik, ahol az előző történet abbamaradt, vagyis Livvie újra Calebbel van, folytatódik a kiképzése, melynek során szörnyű dolgokon kell keresztül mennie. Szenvedésének okozója mestere, Caleb. Caleb mindent megtesz, hogy Livvie iránti érzelmeit eltemesse és a bosszúra koncentrál. De vannak pillanatok, amikor elgyengül és közel engedi Livviet. Közel kerülnek egymáshoz. Ezért fáj jobban Livvienek mikor kegyetlen vele, mert ismeri a gyengéd oldalát is. Ugyanakkor Caleb is szenved, mert nem tudja mit tegyen. Rafiq az egyetlen, akit családnak tekinthet, és ha nem viszi Livviet az árverésre, akkor elárulja Rafiqot, akinek sokkal tartozik.
A másik szál pedig egy kórházban játszódik, ahol Livvie van.  Valójában így ismerjük meg a történetét, egy szociális munkásnak és egy FBI ügynöknek meséli el min kellett keresztülmennie. Emellett végig míg visszaemlékezik azon agyal, hogy vajon valósak e az érzelmei, valóban szerelmes e Calebbe. El tudom képzelni mit érezhet, hiszen amellett, hogy kegyetlen dolgokat tett vele Caleb, mégis törődött vele, nála keresett vigaszt, Caleb megnyílt neki.
"Még Caleb is azt mondta, hogy igazából nem vagyok szerelmes... De attól még érzem. Érzem, hogy mélyebb és erősebb iránta a szerelmem, mint bármi, amit valaha éreztem életemben. Úgyhogy, ha kiderül, hogy nekik van igazuk, és én tévedek... Na az fog taccsra vágni."
Ez nem egy cukormázas szerelmi történet (de az biztos, hogy ezután a sorozat után valami cukormázas romantikus sztorit fogok olvasni). Tényleg durva dolgok történnek benne. Caleb nem hódította meg a szívemet, nem szerettem belé. Olyan dolgokat tett, amiket én nem tudnék megbocsátani, ha velem tette volna. Ugyanakkor látom miért vált azzá aki. Szörnyű min kellett keresztülmennie.
"...senki sem születik szörnyetegnek, csak később válik azzá."
DE a történet nagyon nagyon tetszett. Nem kell, hogy szeressük a főszereplőt ahhoz, hogy szeressük a könyvet. Ez egy izgalmas történet, kíváncsi voltam hogy alakul a szereplők sorsa. Ami nagyon nagyon tetszett az az írónő írásmódja, stílusa. Nagyon hatásos volt, hogy Livvie meséli a történetet a kórházban, és nem tudjuk pontosan mi lesz a vége a történetének. Livvie egy erős nő, mondhatnánk, hogy erős nővé vált, de valójában elég erős személyiség volt már korábban is. Küzdött a sorsa ellen, harcolt. Nagyon jó karaktert hozott létre az írónő.
"Mindenekelőtt pedig megtanultam azt, amire mindenkinek szüksége van a túléléshez: hogy igazából csak saját magamban bízhatok."
Nagyon tetszett a befejezés, ahogy Livvie élete megváltozott és elég erős volt az újrakezdéshez. Livvie egy igazi túlélő. Ezért szerettem a karakterét.
Örülök, hogy a magyar kiadó is meghagyta az eredeti borítót, mert nagyon ízléses, tetszik!
Értékelés:

My Review:
"Some stories aren't black and white."
This second book was rougher then the first. The author's writing style is brilliant!  The story was fantastically built, how the character's angles, the presen and past alternated. The author achieved that I can barely put down the book. I was curious about what happened with the charakters.
"Fight the battles you can win and accept the ones you can't."
 The story runs two threads. The first one begins where the last book ended, Livvie is with Caleb, her training continues, she have to go through terrible things. Caleb, her master causes her suffering. Caleb do everything to bury his feeling about Livvie, he concentrate on the revenge. But sometimes he become weak and they become close to each other. Therefore, it hurts more when he is cruel to her, Livvie knows the tender-hearted side of him.
Caleb is suffering too, because he don't know what to do. Rafiq is the only one, who he knows as family, and if he don't bring Livvie to the auction, he betray Rafiq, and Caleb owe him so much.
The other thread takes place in a  hospital, where Livvie tells her story to a social worker and an FBI agent. In fact we know the story from her story-telling. While she recollects the story, she has been thinking about her feelings, Are these feelings real? Is she really in love with Caleb? I can understand what she feels, because besides he was cruel with her, Caleb cared about her, he opened up to her.
"I've been doing this a long time- manipulating people to get my way. That's why you think you love me. Because I've broken you down and built you back up to believe it. It wasn't an accident. Once you leave this behind..... you'll see that. -Caleb"
It's not a light romantic story. There are terrible things in it. Caleb didn't captive my heart, I didn't fall in love with him. I couldn't forgive him, if I were Livvie. But I can see why he became the man he is. He had to go through terrible things too.
"(…) monsters aren’t born – they’re made."
I loved the book. We don't have to like the characters to love the book. It's an exciting story. I loved the author's writing style. It's effective that Livvie tells the story in the hospital, and we don't know exactly what will happen, what will be the end of it. Livvie is a strong woman from the beginning. She fights against her fate, against Caleb. The author made a strong character.
"Above all else, I had learned the one thing every person has to learn to make it through life: the only person you can truly count on is yourself."
I loved the ending, how Livvie could move on. She is a real survivor. And I loved her for it!
I'm happy that the Hungarian publisher kept the original covers. I love them! 

0 Megjegyzések