C. J. Roberts:Captive in the Dark-Fogoly a sötétben

Sorozat: The Dark Duet 1
Fülszöveg:
Caleb olyan ember, akit csak a bosszú érdekel. Amióta egy hatalomra éhes gengszter kiskorában elrabolta, majd eladta rabszolgának, másra sem tud gondolni – kizárólag a revans foglalkoztatja. Tizenkét évre merült el az élvezeti célból tartott rabszolgák világában, az egyedüli felelősnek tartott férfit keresve. A szenvedését okozó építész végül előkerült: a személyi igazolványa új volt, a személyisége azonban a régi maradt. Ha Caleb elég közel akar kerülni a céljához, muszáj azzá vállalnia, amit gyűlöl. Elrabol egy gyönyörű lányt, hogy azzá tegye, ami ő maga volt egykoron.

Véleményem:
Nem egy könnyed olvasmány! Durva az, hogy tetszett? Pedig igen, nagyon tetszett a könyv, csak úgy olvastatta magát, pedig már másodjára olvasom a sorozatot. Először angolul olvastam az egész sorozatot és most, hogy megjelent magyarul megvettem a három könyvet papírkötésben is. 
Egyik szereplőnk Livvie, aki egy 18 éves lány, aki anyjával és öt testvérével él együtt nehéz körülmények között. Olivia a tökéletes lány, bő ruhákban jár, jól tanul, ösztöndíjat szerez, ennek ellenére anyja nem szereti úgy ahogy kéne. Egy nap elrabolják. Elrablója Caleb, aki kéjrabszolgát akar csinálni Livvieből. Caleb, egy nagyon helyes, szexi pasi. Már sok lányt képzett ki rabszolgának, sok embert ölt, tipikus rosszfiú. Valahogy Olivia hatással van rá. Elkezd érezni, bűntudatot, sajnálatot, megbánást. Először kezd hibát elkövetni a kiképzés során.
"Caleb most először valami mást is akart a bosszún kívül. A lányt akarta. Akarta Livviet."
Livvie fél, de ugyanakkor makacs és harcol Caleb ellen. És idővel elkezd érezni Caleb iránt. Ugyanis Caleb megbünteti, megveri ha nem azt teszi amit mondanak neki, de ugyanakkor nyugtatja és védelmezi is őt, gondoskodik róla. Kötődni kezd hozzá, felismeri ő is ezt és azonosítja is, hogy valószínűleg Stocholm szindrómában szenved, de nem tud ellene tenni.
 "Hogy is hívják, amikor a fogoly az elrablójánál keres menedéket? Stockholm-szindróma? Olyanom van? Úgy lehet elkapni, mint az influenzát?"
Kezdtem együttérezni Calebbel, miután megtudtam mi történt vele gyerekkorában. A múlt miatt tesz mindent, bosszút akar állni gyerekkora szenvedéseiért, és ehhez eszközként kell felhasználnia Livviet.
Nem tudom, hogy érezzek Caleb iránt. Szörnyű dolgokat tesz Livvievel, de elkezd beleszeretni.  Két énje van, az egyik aki bosszút akar állni és ezért megtesz mindent, a másik fele, aki először érez szerelmet, és kötődne valakihez. Livviet is megértem, valakihez így legalább kötődik, valaki törődik vele. Az ő karaktere is kettős. Egyik énje lázad, harcol, a másik gyengédségre vágyik.
Igazából szurkolok nekik, bár én Livvie helyében nem tudnám megbocsátani Calebnek amiket vele tett, bár a durvább részek a második részben jönnek.
Durva dolgok történtek a könyvben, sok mindenkinek nem is fog tetszeni. Nekem tetszett, nem sablonsztori.

Értékelés:

Idézetek:
"A megértés, a bizalom és a tisztelet vajon egyenlő a szeretettel?"
"Egy kegyes hazugság olykor elég ahhoz, hogy felszabadítson a csúf igazság súlya alól."
Az emberek gyakran azt hiszik, hogy nappal biztonságban vannak, és azt feltételezik, hogy a gonosztevők csak éjjel bújnak elő. A biztonság azonban – akár a fény – csupán látszat. Alatta az egész világot átitatja a sötétség. "
Senki sem gondol rá, milyen szerencsés, hogy mindennap láthatja a napfényt."
A legtöbb ember nem akarja látni a rossz dolgok közeledtét."
My Review:
It's not a lightsome story. Is it harsh that I liked it? Yes, I loved the book. I couldn't put it down, even though I read it for the second time.  First I read the whole series in english, and when it released in hungarian, I bought the 3 books in paperback too.
Livvie is an 18 years old girl, who live with her mother and 5 siblings. They have a hard life. Olivia is the perfect daughter, she is a good student, wear loose clothes, got a scholarship, but her mother doesn't love her like she should. One day she was kidnapped. Caleb kidnapped her, who wants to train her how to be a good sex slave. Caleb is a hot, sexi guy. He trained a lot of girls, and killed a lot of people, he is a typical bad guy. Somehow Olivia has an effect on him.He started to feel: remorse, regret, penance. It's the first time he made mistakes during a training.
Livvie is affraid, but stubborn and she fights against Caleb. And she started feeling something for Caleb. Caleb punish her and beat her when she doesn't do what she should, but he also cares about her. She bounds to Caleb, maybe she has Stockholm syndrom?
I started sympathize with Caleb, after I read about his past. He does everything because of the past, he wants revenge and wants Livvie to get revenge.
I don't know how to feel about Caleb. He do terrible things with Livvie, but he starts to fall in love. One side of him wants revenge, and he do everything for it, the other side of him starts to feel, wants to belong to someone. I understand Livvie, because someone cares about her. One side of her fights, the other wants love, fondness.
I want them together, but I couldn't forgive Caleb if I were Livvie, I couldn't forgive him, what he did with her.

0 Megjegyzések