Lauren Rowe: The Reclamation

Series: The Club 2
Blurb:
The second installment of Jonas and Sarah’s epic and addictive love story picks up right where The Club left off, hurtling to a heart-stopping conclusion that will leave readers breathless and screaming for the final installment of the trilogy. What starts out as an innocent exploration of attraction quickly spirals into a steamy story of unbridled passion, obsession, heartbreak, and, ultimately, redemption.
Sarah: “My entire life has spiraled into chaos—and yet, all I can think about is my raging, thumping, insatiable addiction to Jonas’ magical touch. He’s unleashed an all-consuming hunger inside me that can only be satisfied when Jonas surrenders to me the same way I’ve surrendered to him—mind, body and soul.”
Véleményem:
Nem is tudom mit írjak erről a részről. Vegyes érzéseim vannak. Az első részben túl sok minden nem történt, de nem annyira zavart, mert ez egy sorozat, egy bevezető rész, később szoktak ezek a történetek beindulni. Ezzel nincs gond, ezért szoktam legtöbbször megvárni, míg a sorozatnak valamennyi része megjelenik, hogy egybe tudjam elolvasni. Igazából ebben a részben sem történt sok minden. Ez már zavart. Gondoltam az előző rész után, most jön az akciódús rész, legyőzik a Club vezetőit... stb. Hát nem.
Viszont volt benne nem kevés áradozás, hogy ennyire szeretem Jonast, meg ennyire akarom Saraht, meg így kívánom, meg úgy kívánom.... Ez teljesen kiakasztott. A könyv eleje csak erről szólt. Ez a rész nem tetszett. Szerintem mindenki megértette volna mennyire odavan a két főhős egymásért, ha pl 1-1 bekezdésben írja le az írónő. De nem. Fél oldalak, vagy egész oldalak szóltak arról, hogy mennyire akarják egymást,mennyire szeretik a másikat. Nekem ez már sok volt.
Aztán a könyv közepével nem volt semmi bajom. Sarah talpraesett csaj, okos, pörgős. Jonas néha nekem túlságosan kilépett a macsó, seggfej kategóriából, és átlépett a nyálas kategóriába. De még ez belefért. Mondjuk végig azon gondolkodtam, hogy hagyom Jonast és megnézem miről szól a Joshról írt történet, valahogy az ikertesó jobban tetszik! :) Na mindegy, majd ahhoz is elérek. Jonassal kapcsolatban viszont ami tetszett, az a sok Platón-os, filozofikus idézet, amiket a valós párbeszédekben, szituációkban nagyon jól idézett, alkalmazott. :) Platóntól függetlenül olyan jó dolgokat mond, nem sablondumákat, hogy ez teszi különlegessé a karakterét.
Azon gondolkodtam, ha így haladok lehet nem is fogom elolvasni a harmadik részt, vagy tartok egy kis szünetet a két könyv között, de az írónő úgy fejezte be a könyvet, hogy ezt egyszerűen nem tehetem meg! Persze függővégről van szó, de nemcsak ezért. Itt nyílik meg Jonas. Van egy olyan érzésem, hogy a következő részben ismerhetjük meg Jonas igazi énjét, a múltját, azt, hogy miért lett ilyen amilyen, miért nehéz kimondani az a bűvös három szót. Szóval gratulálok az írónőnek, mert elérte, hogy akarjak még Jonasból! Viszont a csillagozással nem tudom mitévő legyek. Nem adhatok kevesebbet mit az első részre, főleg a befejezés miatt. Vagy igen? Néha olyan bajban vagyok a csillagozásokkal!
Értékelés:

Idézetek:
"One can easily forgive a child who’s afraid of the dark. The real tragedy of life is when men are afraid of the light"
 “Thinking is just the soul talking with itself, or so Plato says.”
 “Secrets create spaces within a relationship, Jonas—dark spaces. When one person keeps secrets, the other person fills in the dark spaces with their fears and insecurities.” 
"Every heart  sings a song, incomplete, until another heart whispers back. (...) My song is now complete."
"Good actions give strength to ourselves and inspire good actions in others" 


0 Megjegyzések