Brittainy C. Cherry: Loving Mr. Daniels

Fülszöveg:
To Whom it May Concern,
It was easy to call us forbidden and harder to call us soulmates. Yet I believed we were both. Forbidden soulmates.
When I arrived to Edgewood, Wisconsin I didn’t plan to find him. I didn't plan to stumble into Joe's bar and have Daniel's music stir up my emotions. I had no clue that his voice would make my hurts forget their own sorrow. I had no idea that my happiness would remember its own bliss.
When I started senior year at my new school, I wasn’t prepared to call him Mr. Daniels, but sometimes life happens at the wrong time for all the right reasons.
Our love story wasn’t only about the physical connection.
It was about family. It was about loss. It was about being alive. It was silly. It was painful. It was mourning. It was laughter.
It was ours.
And for those reasons alone, I would never apologize for loving Mr. Daniels.
-Ashlyn Jennings
Véleményem: 
Nagyon tetszett! Már Colleen Hoover Slammed című könyve is belopta magát a szívembe, de ezt valahogy jobbnak éreztem. Jobban átjöttek az érzelmek, legalábbis szerintem. Azért megnéztem melyik könyv jelent meg előbb, hát a Slammed 2012-es kiadású, ez 2014-es. Szóval ha úgy vesszük ez a koppintás.
Alapsztori szinte majdnem ugyanaz. Ashlyn új városba költözik, már megérkezése napján találkozik Mr. Gyönyörű Szeművel, egyből egymásra hangolódnak, ám hétfőn mikor kezdődik a suli, kiderül, hogy akivel pár napja összegabalyodott nem más mint a tanára... Szóval az alapsztori szinte ugyanaz, itt is fontos szerepe van a költészetnek, irodalomnak, de míg Collen Hoovernél a Slamm poetry kerül előtérbe, itt a klasszikus irodalom (főleg Shakespeare) mellett a zene. Mindkét könyvben valamilyen tragédia árnyékolja be a főhősök mindennapjait, életét.
Amivel több: nekem az érzelmek nagyon "átjöttek". Nagyon tetszett az írónő stílusa. A könyv olvastatta magát alig tudtam letenni. Egy nap alatt ki is olvastam.
Ashlyn, elvesztette ikertestvérét, anyja összeomlott és magára hagyta, így apjához kell költöznie, aki több éve, mióta a szülők elváltak nem tartotta gyerekeivel a kapcsolatot. Ash tovább kell hogy lépjen testvére Gabby halálán, így Gabby egy bakancslistát hagy hátra neki. Ha teljesít egy feladatot, kibonthat egy borítékot. (Egy kicsit PS I love you című történet jutott az eszembe róla)
Ashlyn amelette, hogy szerelmes lesz, új barátokat szerez, kezd kinyílni, élni. Ez a könyv nem csak a szerelemről, hanem barátságról, családról, szülő-gyerek kapcsolatról, megbocsátásról is szól. 
Daniel, abszolút kedvenc. Tragédiákon ment ő is keresztül, és egyből összhang alakul ki Ashlyn és közte. Ja meg persze szenvedély! :) Nagyon szerethető karaktert teremtett az írónő, egyrészt ott van az irodalomtanál, Mr. Daniels, és Danny a zenész. Mindkét főhős rajong a klasszikus irodalomért, imádnak olvasni, egymásnak Shakespearet idéznek, ja és a srác zenekara, Shakespeare műveket dolgoz fel :)
A két főhős nem tud egymástól távol maradni, titkos kapcsolat alakul ki közöttük. Van a könyvben szex is (ebben azért különbözik Colleen könyvétől), de itt nem ez a lényeg, nem nevezném erotikus könyvnek. 
Tetszett, hogy nem csak egy nézőpontos a történet, és nagyon tetszettek a dalszövegek.
Szerethető karakterek vannak a könyvben: Ashlyn, Daniel, Hailey, Ryan, Bentley, végül Henry, Jake, Jace is szimpatikus lett. Hailey és Ryan nagy jó barátai lettek Ashlynnek, szinte testvérek.
Összességében azt kell mondjam jobban tetszett mint a Slammed, ajánlom azoknak, akik szerették Collen Hoover könyvét, szerintem ez jobb!

Értékelés: 

Idézet:
"She didn't reply. Because when people died, they took their voices with them. I wondered if they knew how much the people left behind would kill for their sounds one last time."
“Because pretending to be happy is almost like being happy. Until you remember that you’re only pretending. Then you’re sad. Really sad. Because wearing a mask every day of your life is the hardest thing to do. And after a while, you get a little scared because the mask becomes you.” 
 “You didn’t bring me the light, Ashlyn. You are the light.”
"You deserve to be the chorus to a person’s favorite song. You deserve to be the dedication in their favorite book."
It doesn't matter what you feel. Just know the feelings are real. ~ Romeo's Quest"
"Everyone has a golden. It could be anything that makes you so happy your insides cry of pure joy. It feels like you're on drugs but better because it's a natural high." 
"One, can I have your number?
Two, can I have your smile?
Three, will you meet me somewhere?
Four, will you stay awhile?
-Romeo's Quest"
"Why didn't anyone ever throw reading parties? I would be all over that crap" 
 "You can apologize for punching someone, but it doesn’t stop the bruising."
"Leave the past behind you so the future can find you"
"when hearts are set on fire, no complications canextinguish the flame"
"Before her, I never knew life. After her, I'd never known death"
 "Because growing never stops, and dreaming rarely ceases."
"Sometimes it was easier to be mad than to be hurt." 
"Goodbyes hurt most when they are one-sided" 
"Promise there will be sunshine after this rain." 

0 Megjegyzések